Mapa Sveti Ivan Zelina


Sveti Ivan Zelina je grad koji se nalazi u Zagrebačkoj županiji. Neposredna blizina glavnome gradu sigurno je adut koji je odlično iskorišten kako od ovoga grada, tako i od ostalih gradova u regiji. U gradu živi nešto malo manje od 17 000 stanovnika. grad se sastoji od iznimno velikoga broja naselja, od njih 62.

Prigradska naselja Sveti Ivan Zeline:
Banje Selo, Berislavec, Biškupec Zelinski, Blaškovec, Blaževdol, Breg Mokrički, Brezovec Zelinski, Bukevje, Bukovec Zelinski, Bunjak, Curkovec, Črečan, Donja Drenova, Donja Topličica, Donja Zelina, Donje Orešje, Donje Psarjevo, Dubovec Bisaški, Filipovići, Goričanec, Goričica, Gornja Drenova, Gornja Topličica, Gornje Orešje, Gornje Psarjevo, Gornji Vinkovec, Hrastje, Hrnjanec, Kalinje, Keleminovec, Kladešćica, Komin, Krečaves, Križevčec, Laktec, Majkovec, Marinovec Zelinski, Mokrica Tomaševečka, Nespeš, Novakovec Bisaški, Novo Mjesto, Obrež Zelinski, Paukovec, Polonje, Polonje Tomaševečko, Prepolno, Pretoki, Radoišće, Salnik, Selnica Psarjevačka, Suhodol Zelinski, Sveta Helena, Sveti Ivan Zelina, Šalovec, Šulinec, Šurdovec, Tomaševec, Velika Gora, Vukovje Zelinsko, Zadrkovec, Zrinšćina i Žitomir.

Više o Svetom Ivan Zelini

Grad Sveti Ivan Zelina nalazi se jako blizu glavnoga grada. Stoga je ovaj grad na iznimno povoljnom zemljopisnom položaju. Jako je dobro povezan sa gotovo svim gradovima u Hrvatskoj i u Europi. Grad se nalazi kraj nekoliko auto- cesti, te je na taj način vrlo razvijen po tom pitanju. Ovaj grad nalazi se u Zagrebačkoj županiji. Grad se sastoji od velikoga broja naselja, njih 62. U ovome gradu živi malo manje od 17 000 stanovnika. Grad svake godine broji sve veći broj stanovnika, upravo zbog blizine glavnoga grada. Taj trend vjerojatno će se i nastaviti u budućnosti. Ovaj grad je dosta jak na gospodarskom području. Grad se bavi raznim djelatnostima, te ima veliki broj firmi i veliki broj ulagača. Grad također svake godine organizira veliki broj manifestacija, na koji se redovno odazove dosta veliki broj ljudi, pa tako grad dosta zaradi i od turizma.

Grad je na jako dobrome zemljopisnom položaju. Odlična povezanost sa svim gradovima sigurno se može smatrati kao plus na zemljopisnoj karti. Grad se nalazi na padinama Medvednice. Grad je također smješten i kraj jedne rijeke, Lonje.

Povijest ovoga grada nije baš previše zanimljiva i posebna. Ovaj grad se prvi puta spominje u 12. stoljeću. Nakon toga grad je bio pod raznim vladarima. Najviše građevina se izgradilo kada su ovim gradom vladali razni svećenici i biskupi. Tada se sagradio veliki broj crkvi i samostana koji i danas krase ovaj grad. Ako se nađete u ovome gradu nemojte propustiti pogledati neke od tih crkvi jer su zaista prekrasne.

Jeste li znali? Masa Zemlje iznosi 5,972,190,000,000,000 milijardi kilograma.