Mapa Koprivnica


Koprivnica je jedan od najvažnijih gradova u Hrvatskoj. Samo je središte Koprivničko-križevačke županije. U ovome gradu živi skoro 31 000 stanovnika. Grad se sastoji od 9 naselja. Grad je vrlo poznat po nekim velikim firmama koje su dugo držale ovaj grad gospodarskom velesilom. Također poznat je i po svojim građevinama i znamenitostima koje ga čine jednim od najljepših gradova u Hrvatskoj.

Prigradska naselja Koprivnice:
Bakovčice, Draganovec, Herešin, Jagnjedovec, Koprivnica, Kunovec Breg, Reka, Starigrad i Štaglinec.

Više o Koprivnici
Razlog zašto je grad Koprivnica toliko uspješan i toliko razvijen sigurno se krije i u činjenici da je ovaj grad vrlo prometan. Koprivnica ima jednu od najrazvijenijih željezničkih industrija u Hrvatskoj. Ovaj grad je centar Koprivničko- križevačke županije. U gradu živi nešto više od 30 000 stanovnika. Grad se sastoji od 9 naselja. Grad je gospodarski vrlo bitan za cijelu državu. U gradu su nastale neke od najjačih tvrtki, koje su se brinule za gospodarstvo cijele regije.

Prvo što nam govori da je grad Koprivnica na jako povoljnome zemljopisnom položaju je blizina rijeke Drave. Grad je također vrlo blizu gorja Bilogore i Kalnika. Koprivnica je na nadmorskoj visini od 150 metara. Kroz grad prolazi i potok koji se također zove Koprivnica. Grad se nalazi jako blizu svih većih gradova u Hrvatskoj, te ga to čini vrlo pogodnim za razvoj i za ulaganje stranih investitora. Također grad je vrlo dobro povezan sa svim važnijim središtima.

Prvi poznati spisi govore o tome kako je Koprivnica u 13. stoljeću postala naselje. Grad je dobio ime po potoku koji prolazi kroz grad. Koprivnica je u 16. stoljeću bila središte Slavonske vojne krajine. Kasnije su se u grad doselili franjevci, te je tada počela gradnja samostana i raznih crkvi koje i dan danas krase ovaj grad. Grad kroz povijest bilježi vrlo veliki gospodarski uspjeh. Grad je kao i mnogo drugi napadnut 1991. godine, oslobođen je akcijom Oluja i akcijom Bljesak 1995. godine. Nakon toga grad bilježi još veći gospodarski rast, i sve veći broj ljudi koji žive u ovome gradu.

Jeste li znali? Oceani pokrivaju 71% površine Zemlje.