Mapa Skradin


Grad Skradin jedan je vrlo posjećeni turistički gradić. Zbog svog zemljopisnog položaja, koji je jednostavno odličan, u ovaj grad godišnje dođe jako puno turista. Mali problem je taj što do ovoga grada nije najlakše doći. Grad se nalazi u Šibensko-kninskoj županiji. U ovome gradu živi nešto malo manje od 4 000 stanovnika.

Prigradska naselja Skradina:
Rupe, Dubravice, Bićine, Bribir, Cicvare, Gorice, Gračac, Ićevo, Krković, Lađevci, Međare, Piramatovci, Plastovo, Skradinsko polje, Skradin, Sonković, Vaćani, Velika Glava, Bratiškovci, Žažvić i Ždrapanj.

Više o Skradinu

Grad Skradin nalazi se u Šibensko- kninskoj županiji. Grad je svoje gospodarstvo gotovo u cijelosti podredio turizmu. Grad se nalazi na zemljopisnome položaju koji jako odgovara turistima. Možda nisu najprometniji grad, no turisti jako vole svoj mir, pa stoga dolaze u ovaj grad iz godine u godinu. Ovaj grad sastoji se od 21 naselja. U gradu živi malo manje od 4 000 stanovnika. Grad ima takav položaj da je do njega dosta teško doći, no kada jednom dođete sigurno ćete shvatiti koliko je ovaj grad poseban.

Grad Skradin smješten je na takvome položaju da privuče turiste. Ovaj grad okružen je brdima i zelenim dolinama. Ako pogledate neke slike ovoga grada shvatiti ćete kako je ovo zaista jedan predivan grad i kako prirodne ljepote mogu vrlo lako utjecati na to da budete mirni i osjećate se dobro. Grad ima i vrlo povoljnu klimu. Ljeta su iznimno topla i vruća, temperature mogu dosegnuti i do 40 stupnjeva, no zime nisu previše hladne. Ako niste za to da ljeti uživate u moru, možete doći zimi i jednostavno uživati u prirodnim ljepotama.

Povijest grada Skradina nije previše zanimljiva, i gotovo se može reći da nije niti previše bitna za ovu regiju i županiju. Skradin je naime takav grad da se u povijesti uvijek našao kao neka usputna stanica raznim osvajačima i vladarima. Tako recimo gradom vladaju Rimljani, pa ih napada Mletačka republika. Nakon toga grad su zauzeli Austrijanci, a nakon njih našao se na karti Napoleonovih osvajanja. Grad je pripao Hrvatskoj republici nakon domovinskog rata.

Jeste li znali? 1,3 milijuna Zemlji bi moglo stati unutar Sunca.