Mapa Prelog


Grad Prelog nalazi se u Međimurskoj županiji. Grad ima jako dobar zemljopisni položaj, koji mu je dozvolio da iskorištava prirodne resourse i da ih jako dobro unovči. Ovaj grad sastoji se od 8 naselja. U ovome gradu živi oko 7 800 ljudi. Grad je također vrlo jak i na turističkoj karti.

Prigradska naselja Prelog:
Cirkovljan, Čehovec, Čukovec , Draškovec, Hemuševec, Oporovec, Otok i Prelog.

Više o Prelogu
Grad Prelog jedan je od gradova koji se usprkos teškim vremenima vrlo dobro nosi sa svim zahtjevima koja teška ekonomija postavlja. Ovaj grad jako dobro zarađuje od turizma. No najveći prihod ovaj grad svakako ostvaruje od industrije u koju jako puno ulažu. U ovome gradu živi oko 7 800 ljudi, od kojih je i velika većina zaposlena u ovome gradu. Grad se sastoji od 8 naselja. Zemljopisni položaj ovoga grada je ono što ovaj grad izdiže iznad drugih gradova u istoj regiji, te ga čini jako poželjnim turističkim odredištem.

Ovaj grad nalazi se na vrlo prometnom položaju. Grad je smješten jako blizu nekih vrlo velikih gradova, te je na takvome mjestu da gotovo svi strani putnici moraju proći jako blizu ovoga grada. To je naravno jako dobro za ovaj grad i za njegovo gospodarstvo. Grad se nalazi uz samu obalu rijeke Drave. Nalazi se na oko 150 metara nadmorske visine. Grad je također omeđen raznim oblicima šume, te se može pohvaliti i velikim brojem noćenja turista.

Povijest ovoga grada je dosta zanimljiva. Ne treba ni govoriti kada su ljudi prvi puta počeli živjeti u ovome gradu, jer je riječ o jako jako puno stoljeća. Novija povijest ovoga grada više će nam dati informacija o ovome gradu. U 1. stoljeću u ovome gradu su se pojavili Rimljani koji su izgradili mnogobrojne ceste kojima su se služili oni, no i mnogi drugi narodi. U 13. stoljeću ovaj grad postao je utočište raznih plemićka i kraljevske obitelji. Grad je kroz cijelu povijest bio tretiran kao trgovište, te je iz godine u godinu imao sve više i više stanovnika. Hrvatskim gradom proglašen je 1997. godine.

Jeste li znali? Sunčevoj svjetlosti je potrebno 8 minuta i 20 sekundi da dođe do Zemlje.