Mapa Otočac


Grad Otočac nalazi se u Ličko-senjskoj županiji. Grad se sastoji od 22 naselja. Grad je gospodarski vrlo razvijen. Grad također ima jako opsežnu povijest, koja je jako bitna za cijelu regiju. U ovome gradu živi oko 10 400 stanovnika. Ovaj grad također je jako bogat znamenitostima koje su ostale iz nekih prošlih vremena.

Prigradska naselja Otočca:
Brlog, Brloška Dubrava, Čovići, Dabar, Doljani, Drenov Klanac, Glavace, Gorići, Hrvatsko Polje, Kompolje, Kuterevo, Ličko Lešće, Lipovlje, Otočac, Podum, Ponori, Prozor, Ramljani, Sinac, Staro Selo, Škare i Švica.

Više o Otočcu
Grad Otočac jedan je od gradova bez kojih cijela regija sigurno ne bi mogla funkcionirati. Ovaj grad nalazi se u Ličko- senjskoj županiji, za koju je iznimno bitan. Ovaj grad sastoji se od 22 naselja, što je zapravo realna brojka za ovakav grad. U Otočcu živi oko 10 400 stanovnika. U ovome gradu je kroz povijest živjelo mnogo više ljudi, no došlo je do raznih iseljavanja, i raznih razaranja tokom rata, pa je dosta ljudi otišlo u neke druge gradove. Grad je prije bio poznat po svojoj pivovari. Sada je grad poznat po svojoj drvnoj industriji.

Otočac je smješten na vrlo povoljnom zemljopisnom položaju. Taj položaj jako je bitan za razvoj cijeloga ovoga grada. Grad se nalazi u Gackoj dolini. Ta dolina smještena je između Velebita i Male kapele. To ne zvuči kao vrlo povoljno zemljopisno središte, no ono što treba napomenuti je da je ovaj grad na vrlo prometnome položaju, te je vrlo dobro povezan sa ostalim gradovima u regiji i u županiji. Oko grada se nalazi dosta drveća koje se u konkretnome slučaju koristi na najbolji mogući način, a to je u drvnoj industriji.

Povijest ovoga grada jako je zanimljiva. Vjeruje se da je ovaj grad bio naseljen već od kamenoga doba. U gradu su sačuvani neki nalazi od čak 11. stoljeća prije Krista. U 1. stoljeću prije Krista ovaj grad se razvija i postaje naselje. U to doba grad pada pod Rimsku vlast. U 11. stoljeću ime ovoga grada spominje se na Baščanskoj ploči. Otočac je vrlo ponosan na to da nikada nije bio pokoren, te da je uspješno odbio sve napade raznih agresora koji su ovaj grad pokušali učiniti svojim.

Jeste li znali? Oceani pokrivaju 71% površine Zemlje.