Mapa Oroslavje


Grad Oroslavje smješten je u Krapinsko- zagorskoj županiji. Grad se sastoji od 5 naselja. Ovaj grad jako je dobro poznat po svojim sportskim uspjesima. Također treba reći kako imaju vrlo razvijenu kulturnu scenu, i vrlo su jaki na području obrazovanja mladih ljudi. U ovome gradu živi oko 6 600 stanovnika.

Prigradska naselja Oroslavlja:
Andraševec, Krušljevo Selo, Mokrice, Oroslavje i Stubička Slatina.

Više o Oroslavju
Ovaj grad je kroz svoju povijest uvijek bio vrlo jak na gospodarskom planu. No međutim vremena su vrlo teška za ovaj grad. Od 6 600 stanovnika koji žive u ovome gradu, svega petina je zaposlena u tvrtkama koje se nalaze u samome gradu Oroslavju. Ovaj grad nalazi se u Krapinsko- zagorskoj županiji. Turistički ovaj grad također nije jak kao u svojim najboljim danima. Grad se sastoji od 5 naselja. Glavne grane gospodarstva ovoga grada su sigurno prerađivačka industrija, tekstilna industrija i bavljenje poljoprivrednim proizvodima.

Grad Oroslavje nalazi se na jugu Krapinsko- zagorske županije. Ovaj grad nalazi se na iznimno povoljnom zemljopisnom položaju, koji na žalost ne pridonosi previše industriji ovoga grada, makar za to ima više nego dovoljno potencijala. Ovaj grad naime nalazi se između nekih vrlo velikih i vrlo važnih gradova do kojih je iz Oroslavja vrlo lagano doputovati. Razlog tome je taj što je ovaj grad jako dobro povezan, i ima odličnu cestovnu strukturu. Grad Oroslavje i kroz svoju povijest nije imao problema sa povezivanjem i prometom, te je već tada potencijal ovoga grada da bude trgovište bio očit.

Grad Oroslavje prvi puta se spominje u 13. stoljeću. Samo ime Oroslavje dolazi od imenice orao koja naravno označava istoimenu pticu koja je i danas na grbu ovoga grada. Kroz povijest, ovaj grad je dosta često bio vezan uz razne obitelji koje su vladale ovim gradom i koje su odlučivale u kojemu smjeru će se ovaj grad razvijati. Tako se recimo kroz povijest u ovome gradu dosta često gradio neki dvorac ili neka crkva, te je dobar dio njih i danas sačuvan. Grad Oroslavje svoju prvu školu otvara u ranim godinama 20. stoljeća, te postaje obrazovni centar za razne mlade naraštaje. Oroslavje je proglašeno gradom 1997. godine.

Jeste li znali? Azija čini 30% Zemlje, no na njoj živi 60% od ukupne Svjetske populacije.