Mapa Kraljevica


Kraljevica je grad koji se nalazi u Primorsko- goranskoj županiji. U gradu živi oko 4 500 stanovnika. Grad ima izlaz na more, i na Riječki zaljev. Ovaj grad u prošlosti je bio poznat kao vrlo prometna luka. Grad se sastoji od 6 naselja. Ovaj grad je na vrlo prometnome položaju, te je vrlo dobro povezan sa svim gradovima u regiji, i sa onim većima u državi.

Prigradska naselja Kraljevice:
Bakarac, Kraljevica, Križišće, Mali Dol, Šmrika i Veli Dol.

Više o Kraljevici
Grad Kraljevica nalazi se u Primorsko-goranskoj županiji. Grad je uvijek bio poznat po svojemu brodogradilištu, koje se na žalost nedavno ugasilo. U ovome gradu živi oko 4 500 stanovnika. Grad se sastoji od 6 naselja. Ono što ovaj grad razlikuje od drugih je to što je grad na jako povoljnome prometnom položaju, te je odlično povezan sa domaćim i inozemnim gradovima. Grad također ima vrlo dobar zemljopisni položaj, te vrlo bogatu i zanimljivu povijest.

Grad Kraljevica nalazi se na ulazu u Bakarski zaljev. Položaj grada je vrlo povoljan jer je jedan od prvih gradova koji imaju izlaz na more, tako da razni turisti kada krenu prema moru stanu upravu u Kraljevicu jer im je jednostavno jako blizu. Grad ima nekoliko plaža koje su vrlo dobro posjećene. Također ima i nekoliko vrlo lijepih spomenika i vrlo lijepih građevina koje daju dodatnu notu posebnosti.

Ovaj grad ima vrlo zanimljivu i vrlo bogatu povijest. Grad je nastanjen još od doba Ilira. Prvi nalazi pokazuju kako je grad prvotno bio pod vlašću Rimljana. To dokazuju razna nalazišta i razni arheološki predmeti koji su iskopani u novije doba. Grad je prvo bio pod vlašću obitelji Zrinski, koja je i sagradila stari grad. Nakon toga u grad dolaze Frankopani, te zajedno grade dvorac u ovome naselju. Tada se kroz ovaj grad grade vrlo važne i vrlo značajne ceste koje su ovaj grad stavile na gospodarsku kartu ovih krajeva. Također grad postaje i luka te se bavi najviše prijevozom drva i soli.

Jeste li znali? Sunčevoj svjetlosti je potrebno 8 minuta i 20 sekundi da dođe do Zemlje.