Mapa Duga Resa


Duga Resa je grad koji se nalazi u Karlovačkoj županiji. Kraj ovoga grada potječe rijeka Mrežnica, koja je naravno vrlo bitna za razvoj grada Duge Rese. U gradu živi 12 000 stanovnika. Grad se sastoji od 29 naselja. Grad Duga Resa vrlo se ponosi sportskim uspjesima svojih stanovnika i poznat je i kao grad sporta.

Prigradska naselja Duge Rese:
Belajska Vinica, Belavići, Bošt, Cerovački Galovići, Donje Mrzlo Polje Mrežničko, Donji Zvečaj, Duga Resa, Dvorjanci, Galović Selo, Gorica, Gornje Mrzlo Polje Mrežničko, Grganjica, Gršćaki, Kozalj Vrh, Lišnica, Mihalić Selo, Mrežničke Poljice, Mrežnički Brig, Mrežnički Novaki, Mrežnički Varoš, Mrežničko Dvorište, Novo Brdo Mrežničko, Pećurkovo Brdo, Petrakovo Brdo, Sveti Petar Mrežnički, Šeketino Brdo, Venac Mrežnički i Zvečaj.

Više o Dugoj Resi
Grad Duga Resa nalazi se u Karlovačkoj županiji. Grad je poznat po svome zemljopisnom položaju, koji je iskorišten vrlo dobro. Zato grad ne pati od pre velike krize i dosta ljudi je jako zadovoljno životom u Dugoj Resi. Treba napomenuti kako je Duga Resa jako poznata po svojim sportskim uspjesima. Kako pojedinačnim tako i timskim. U ovome gradu živjeli su i neki vrlo poznati ljudi.

Duga Resa ima vrlo dobar zemljopisni položaj jer je na raskrižju nekih gradova i vrlo je prometno mjesto. Kraj grad protječe rijeka Mrežnica, što je naravno odlično za geografski položaj, i postaje jasno zašto je ovo mjesto naseljeno. Centar grada nalazi se upravo na rijeci Mrežnici. Sa jedne strane vrlo je blizu gradu Karlovcu, dok je s druge strane grad Rijeka.

U gradu živi 12 000 stanovnika. Povijest pokazuje kako se stanovništvo iz godine u godinu sve više povećavalo, što nam daje dobar uvid kakvo je gospodarsko stanje u Dugoj Resi. Zaštitnik grada je Sveti Petar. Grb grada je vrlo jednostavan. Sadrži svega dvije boje koje se prepliću kao more. Te boje su zelena i bijela. Grad sadrži 29 naselja. Ono što grad Duga Resa odlično radi je iskorištavanje resursa. Grad je jako poznat po svojoj proizvodnji pamuka, i na tome im se temelji gotovo cijelo gospodarstvo. Pamuk izvoze gotovo po cijelom svijetu.

Ono što svakako treba napomenuti je kako Duga Resa ima jedan od najboljih stolnoteniskih klubova u Hrvatskoj. Već godinama vladaju ljestvicama i postavljaju ciljeve svojoj konkurenciji. Tome svjedoči i Toma Stipančić, osvajač mnogih stolnoteniskih medalja i priznanja. Ono što vjerojatno svi ljubitelji nogometa znaju je to da iz Duge Rese dolazi Maca Maradona, najbolja igračica nogometa koja je ikada živjela na ovim prostorima.

Grad Duga Resa možda nije toliko poznat i toliko razvikan kao neki drugi Hrvatski gradovi, no svaki grad koji povećava stanovništvo i koji ima vrlo stabilnu financijsku sliku zaslužuje svaku pohvalu i trebao bi biti uzor mnogim drugim gradovima koji se muče sa svojom egzistencijom.

Jeste li znali? Masa Zemlje iznosi 5,972,190,000,000,000 milijardi kilograma.