Povratak na kartaHR.comkartaHR.com u daljnjem tekstu "Portal" ili mi. Portal vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja portala koje je regulirano ovim uvjetima korištenja. Korištenjem Portala smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Portal svojim korisnicima pruža pristup mnoštvu različitih izvora sadržaja koji uključuju članke na razne teme putem url adrese kartaHR.com/magazin podjeljene u kategorije, te korištenje infomacija kao što su turizam(kartaHR.com/turizam), karte (kartaHR.com/karta) te vremenske prognoze (kartaHR.com/vrijeme). Portal zadržava pravo ukidanja i promjene sadržaja i uvjeta korištenja, kao i promjenu izgleda i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio Portala bez obveze prethodne najave. Portal nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja, korisnik se slaže da će usluge Portala uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja ovog Portala.

Portal u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz korištenja Portala ili je na bilo koji način vezana za korištenje istog, kao i za radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na Portalu te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi uporabe ili zlouporabe korištenja sadržaja na Portalu.

Obveze korisnika pri korištenju Portala

Autorska prava

Korisnicima Portala nije dopušteno:
-objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
-objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
-lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
-manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Portala
-objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
-objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja
-svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
-korištenje Portala na bilo koji način za slanje, odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje)
-prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Sadržaj na Portalu zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Portalu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Portala ili na bilo koji način na koji se može uzrokovati štetu Portalu ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Portalu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost, uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Portal obvezuje se poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja Portala. Portal može prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci koristit će se u svrhu informiranja korisnika, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

Linkovi na druge web stranice i sadržaji dobiveni od korisnika

Portal sadrži i dokumente, podatke i informacije kao i veze do drugih internetskih stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkovi) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Portal nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na internetskim stranicama kreiranim od strane trećih osoba. Portal nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na Portalu niti za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na Portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na Portalu i izvan njega isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te Geek.hr portal nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa. Portal ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise RH ili narušava ugled Portala kao medija, te Portal zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja sa istoga bez prethodne obavijesti. Portal neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja Portala. Portal zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici Portala koristi u promotivne svrhe.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga Portala

Portal zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. Portal ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Uvjeti prenošenja tekstova

Prenošenje informacija iz članaka objavljenih na portalu dozvoljeno je samo uz navođenja izvora. Ukoliko je medij koji prenosi sadržaj web stranica, onda je obavezno staviti i link na originalni tekst, osim ako nije drugačije dogovoreno s uredništvom. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na Portalu prenese suprotno ovim pravilima protiv prekršitelja će biti pokrenut pravni postupak.

Google Adsense i DoubleClick DART Kolačić

Google, kao dobavljač oglasa, koristi “kolačiće” kako bi prikazao oglase. Korištenjem DART “kolačića” Google-e omogućuje serviranje oglasa posjetiteljima koji su zasnovani na korištenju ove stranice te drugih web stranica koje ste posjetili.

Da li isključili DART “kolačiće” molimo vas da posjetite sljedeći Google URL http://www.google.com/privacy_ads.html Praćenje korisnika kroz mehanizme DART kolačić podliježu Googleovim vlastitim pravilima o privatnosti.

Oglasi trećih strana ili oglasne mreže mogu također koristiti “kolačiće” za praćenje aktivnosti korisnika na ovoj stranici oglas za mjerenje učinkovitosti i drugih razloga koji će biti dostavljeni u vlastitim pravilima o privatnosti, a Baza Članaka nema pristup ili kontrolu nad tim “kolačićima” koji se mogu koristiti od strane treće strane oglašivača.